Theme editor

Kaynak ikonu

LGS 2026 soruları ve cevap anahtarları yayımlandı! İşte sözel ve sayısal kitapçıkları...TIKLA ÖĞREN 2026-06-13

indirmek için izniniz yok

Erzurum Deri – Örücü – Terzi – Derimont Boyama & Derimont Tamiri Ve Kürk Bakımı

Erzurum Deri

Profesyonel Terzi Hizmeti Asırlık Tecrübe

Derimont Tamir Boyama Ve Bakımı

Bay Ve Bayan Terzi - Tamiratı

Kemer Çanta Tamiratı

Kürk Bakım Ve Temizleme

Kaz Tüyü Mont Tamiri

Whatsapp İletişim 0532 401 00 02

Lalapaşa Mah Cumhuriyet Cad. Gemalmaz Çarşısı No 7 Erzurum Yakutiye

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Son görüntüleyenler:
Toplam: 17 • Kişi: 1

ArseniC

Emre K..
Yönetici
Rektör
Öğretim Üyesi
Öğrenci
Thread owner
ArseniC Kullanıcımız yeni bir kaynak oluşturdu:

LGS 2026 soruları ve cevap anahtarları yayımlandı! İşte sözel ve sayısal kitapçıkları...TIKLA ÖĞREN - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, iki oturum halinde bugün gerçekleşti. Öte yandan MEB, sınavın soru ve cevap anahtarını da yayımladı.​

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sorunsuz şekilde tamamlanan sınava bu yıl 8'inci sınıftaki 1 milyon 22 bin 658 öğrenci başvurdu. Sınav, yurt içinde 81 il ve 920 ilçede, 4 bin 244 okuldaki 64 bin 697 salonda...

Bu kaynak hakkında daha fazla bilgi ...

Paylaşım için teşekkürler ArseniC! LGS 2026'ya giren tüm öğrencilerin emeklerinin karşılığını almasını dilerim. Soru ve cevap anahtarlarına hızlıca ulaşmak isteyenler için çok faydalı bir kaynak olmuş.

Sınava giren arkadaşların yorumlarını bekliyoruz, sizce sorular nasıldı? Özellikle sayısal bölüm zorladı mı?

Thread owner
SINAVDAN ÇIKAN ÖĞRENCİLER YANITLADI
Sınavdan çıkan öğrenciler, sorulara ilişkin ilk değerlendirmelerini yaptı. Bazı öğrenciler soruların beklediklerinden kolay geçtiğini ifade ederken, bazıları ise özellikle belirli derslerde zorlandıklarını dile getirdi.

"GÜZEL BİR LİSE BEKLİYORUM, UMARIM İYİ BİR LİSEYE DE GEÇERİM" 2 aydır sınava çalıştığını belirten İrşad Sinayic, "Zorlandığım sorular fen bilimleri ve matematikti. Diğer sorularım iyi geçti. Güzel bir lise bekliyorum, umarım iyi bir liseye de geçerim. Kendime güveniyorum. Sınava girdiğimde stresliydim ama şu anda stresim yok, stresimi yenmeyi başardım. İnşallah iyi bir bölüme geçerim" dedi.

"SON İKİ HAFTA YOĞUN ÇALIŞTIM" Öğrencilerden Nadir Algan ise "Güzel geçti, biraz zordu ama yine iyiydi. Fen ve matematik biraz zordu. Son iki hafta yoğun çalıştım. Ondan önce de çalışmıştım ama son bir hafta çok sıkı çalıştım" ifadelerini kullandı.

"STRES FALAN YOKTU, HEYECAN DA YOKTU" Sınava giren öğrencilerden Ali Arda Erşahin, "Sınav iyiydi. Sözel biraz zordu, sonra sayısal vardı, o da biraz zordu. Matematik zordu. Türkçe falan biraz sıktı. Din kültürü sınavının ise hepsini doğru yaptım. Stres falan yoktu, heyecan da yoktu" şeklinde konuştu.

"SON SORULARI YETİŞTİREMEDİĞİM İÇİN KAFADAN ATTIM" Öğrencilerden Arzu Nur Seymen de "Sınav çok güzeldi. İnşallah istediğim liseyi kazanabilirim. Ama son soruları yetiştiremediğim için kafadan attım. Bir iki soruda zorlandım, o da matematikte oldu" ifadelerine yer verdi. "EN ZORLU LGS'YDİ"Kocaeli'nde sınavdan çıkan Kayra Yıldız, "Sınav iyi geçti ama baya zorlamışlar bence. En zorlu LGS'ydi. Tüm soruları cevapladım ama emin olmadığım 4-5 soru var" dedi.Sınavının güzel geçtiğini söyleyen Asmin ise "Sayısalım sözelden daha güzel geçti. Biraz zorlandım. Çok heyecanlıydım. Sınav bitti, şimdi tatile gideceğiz" dedi."ÇALIŞMAMA DEĞDİ GÜZEL PUAN BEKLİYORUM"İstanbul'da sınavdan çıkan öğrencilerden Ayaz Samet, "Sınavım güzel geçti. Sadece matematik ve İngilizcede tökezledim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Çalışmama değdi güzel puan bekliyorum" ifadelerini kullandı. "HEYECAN VE STRES BİTTİ"Umut Göz ise "Sınav Allah’a şükür çok iyi geçti. Biraz inkılap ve İngilizce biraz zordu. Sınava çok çalıştım. Sınav çok iyi geçti. Heyacan ve stres bitti" diye konuştu.

Thread owner
SINAV SONA ERDİ, ŞİMDİ GÖZLER 10 TEMMUZ’DA
Sınav, yurt içinde 81 il ve 920 ilçede 4 bin 244 okulda, 64 bin 697 salonda; yurt dışında 8 ülkede 11 merkezde gerçekleştirildi. İki oturum halinde yapılan sınavın birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başladı. Oturumlarda çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Sınavın birinci oturumu, 50 soruluk sözel alandan oluşurken adaylara 75 dakika süre verildi. İkinci oturum 40 soruluk sayısal alandan oluştu. Öğrencilere 80 dakika süre verildi. Özel gereksinimli öğrencilere 20 dakika ek süre verilirken, gerekli durumlarda okuyucu ve kodlayıcı desteği sağlandı. Sınav güvenliğini artırmak amacıyla binaların girişleri ve sınav evraklarının dağıtıldığı alanlara yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu. Bazı sınav salonlarında da kamera sistemi kullanıldı. Bu yıl ilk kez sınav başvurusu sırasında talep eden öğrencilere oturumlar arasındaki molada beslenme paketi dağıtıldı. Öğrencilerin yüzde 91’inin bu uygulamadan faydalanacağı bildirildi. SONUÇLAR 10 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK Sınav sonuçları 10 Temmuz'da açıklanacak ve aynı gün 'Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu' yayımlanacak. Öğrencilerin tercih işlemlerini 13-24 Temmuz tarihleri arasında yapabileceği aktarılırken, yerleştirme sonuçlarının ve boş kontenjanların 5 Ağustos’ta ilan edileceği bildirildi. Yerleştirmeye esas birinci ve ikinci nakil tercih başvuruları ve sonuçları da 5-14 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Thread owner
OKULU KARIŞTIRAN ÖĞRENCİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Şişli'de sınava gireceği okulu karıştırarak, Maçka Pakmaya Hüsamettin Ziler Ortaokulu'na gelen kız öğrenci panik yaşadı. Yanlış okulda olduğunu öğrenen öğrenci gözyaşlarına boğulurken, çevrede bulunan görevliler ve vatandaşlar öğrenciye yardımcı olmaya çalıştı.
6a2d169bef07a3815584ea62.jpg

6a2d16b7ef07a3815584ea64.jpg

"KIZ ÖĞRENCİ, YANLIŞ OKULA GELMİŞ YAN YANA OKULLAR OLDUĞU KARIŞTIRMIŞ İÇİN AMA YETİŞTİRDİK"

Sınava çocuğunu getiren velilerden Rabia Bilgiç, "Kız öğrenci, yanlış okula gelmiş yan yana okullar olduğu karıştırmış için ama yetiştirdik. Sonuçta o da bizim bir evladımız" dedi.

Doğru sınav merkezinin yan taraftaki Nişantaşı Nuri Akın Lisesi olduğunun belirlenmesinin ardından öğrenci, ailesi ve görevlilerin desteğiyle sınava gireceği okula yetiştirildi. O anlarda çevredeki vatandaşlar ve öğrenci panik ve heyecan yaşarken, yetişememe korkusu yaşayan öğrenci gözyaşlarına boğuldu.

Geri
Üst Alt